Lewis Hamilton a versenyirányítás véleményes döntései miatt maradt le nyolcadik világbajnoki címéről Abu-Dzabiban, Max Verstappen az utolsó körben előzte meg. Az FIA alapos vizsgálatot ígért a történtek után, de erről egyelőre nem lehetett sokat hallani.

Hamilton a szezonzáró óta nem adott hivatalos nyilatkozatot, az FIA díjátadó gálájára sem ment el. A Mercedes végül nem nyújtott be fellebbezést az Abu-Dzabiban történtek miatt, de csak azért, mert az FIA ígéretet tett arra, hogy ilyesmi nem fordulhat elő a jövőben.

Úgy tudni, Hamilton nagyon várja, hogy mégis milyen konkrét lépéseket tesz az FIA az ügyben, mi több, akár a Forma-1-es jövője is függhet ettől. A Sky Sports szerint a Mercedes és Hamilton most már valami valódi reakciót szeretne látni a szövetség részéről.

A lap magas rangú forrása szerint minél tovább húzódik ez az ügy, annál kérdésesebbé válik, hogy Hamilton folytatja-e F1-es pályafutását. Noha a Mercedes korábban egyértelműen utalt arra, hogy a hétszeres világbajnok visszaül az autóba, a szezonnyitóig még könnyen változhat a helyzet.