Csütörtökön biztosan eldől, hogy fellebbez-e a Mercedes az Abu-dzabi Nagydíj utolsó köre miatt, magyar idő szerint este fél kilenc körül ugyanis lejár a 96 órás fellebbezési határidő. A Mercedes és Lewis Hamilton továbbra is néma, így fontos lehetett, az FIA milyen jelzéseket ad le a határidő előtt.

A szövetség szerda este ki is adott egy közleményt, amely összességében elég zavarosra sikerült. A közlemény elismerte például, hogy a szezonzárón történtek “ártottak a sport hírnevének”, azt is állította ugyanakkor, hogy az események “jelentős félreértésekhez” vezettek.

A Motorsport Világtanács által jegyzett közlemény lényegében azt tartalmazza, hogy Jean Todt leköszönő FIA-elnök javaslatára alapos vizsgálat indul majd annak kiderítésére, pontosan mi és hogyan történt, a leszűrt tanulságokat pedig közösen megbeszélik majd az összes csapattal és versenyzővel.

A közlemény tartalma alapján világos, hogy a szövetség Max Verstappent tekinti az egyéni és a Mercedest a konstruktőri bajnoknak, Michael Masi versenyigazgató személyes felelőssége ugyanakkor még csak érintve sincs. A közleményt angolul itt lehet elolvasni.

A Mercedes nem reagált a közleményre, így nem világos, hogy a csapat megfelelő garanciának tekinti-e a leírtakat az ügy tisztázására.