2022-ben minden idők leghosszabb Forma-1-es szezonja jöhet: ha nem jön közbe semmi, akkor 23 hétvégén át láthatjuk versenyezni a világ legjobb pilótáit. Ott van azonban az a ha, mely miatt a sportág vezetése is egyre jobban aggódik.

2020-ban gyakorlatilag nyárig kellett várni a szezon első nagydíjára, de 2021-et sem úszta meg a mezőny többszöri átszervezés nélkül a koronavírus-járvány terjedése miatt. Mivel a különböző variánsok újabb és újabb megbetegedési hullámokat okoznak, melyekre lezárásokkal, beutazási korlátozásokkal reagálnak az országok, a Forma-1 vezetése is tart attól, hogy idén is bele kell nyúlni az eredetileg tervezett versenynaptárba.

“Hazudnék, ha azt mondanám, hogy kicsit sem aggódom” – mondta Steve Nielsen, a Forma-1 sportszakmai vezetője. “A korábbi optimizmusunk, mely néhány hónappal ezelőtt megvolt, most egy kicsit elfogyott a pandémia megerősödése miatt az utóbbi két-három hétben. Folyamatosan változó szituáció ez” – mondta.

Nielsen azonban bízik abban, hogy az eddigiekből tanulva sok helyen lezárások nélkül is kezelni tudják a vírushelyzetet. “2020-ban a pandémia minden országnak új volt. Ugyan még most is szörnyű a dolog, a világ fokozatosan megtanul együtt élni vele. Az A terven vagyunk, egyelőre nem keresünk alternatívát” – utalt az előzetes versenynaptárra, azaz egyelőre még nem terveznek változtatást.