Sebastian Vettel az idei Forma-1-es szezonban számos alkalommal felhívta magára a figyelmet az autón kívüli tetteivel. Az Aston Martin négyszeres világbajnoka többek között szemetet szedett és méhhotelt is nyitott.

A Forma-1 számára új terepen, Szaúd-Arábiában is megmutatta emberi oldalát a német. Az országban 2018-ig nem vezethettek autót a nők: azóta ugyan már engedik nekik ezt a tevékenységet, de a női autóvezetés még mindig lassan terjed az emberjogi szempontból igen rossz megítélésű országban. Vettel épp ezért úgy döntött, hogy gokartozást szervez helyi nőknek.

“Gondolkoztam, mit tehetnék. Próbáltam a pozitívumokra gondolni, ezért kibéreltem egy pályát, és összehoztam egy gokartos eseményt Race For Women (Verseny a nőkért – a szerk.) hashtaggel. Hét vagy nyolc lány és nő volt a pályán. Néhányuknak volt jogsija, néhányuknak nem. Voltak, akik nagy F1-rajongók, míg mások sosem találkoztak a versenyzéssel korábban, szóval jó kis keverék volt ez különböző hátterű nőkkel” – mondta a négyszeres világbajnok.

“Mindenki boldog volt, és inspiráltak a sztorijaik, a hátterük, a pozitivitásuk” – tette hozzá Vettel.