A Forma-1-es Brit Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Felejthető futamot zárt Sebastian Vettel a Forma-1-es Brit Nagydíjon. Az Aston Martin németje az újraindítás után megpördült, majd visszaesett a mezőny végére, onnan pedig már nem is tudott előrejönni addig, míg csapata végül egy problémára hivatkozva véglegesen ki nem hívta őt a bokszba.

Kiesése után megtehette volna azt is a német, hogy hamar letudja sajtóval kapcsolatos teendőit, és távozik a pályáról, ám ehelyett ő volt az egyik utolsó, aki elhagyta Silverstone kapuit. A négyszeres világbajnok ugyanis kesztyűt és szemeteszsákot vett magához, és elindult a tribünök felé, ahonnan több zsák szeméttel távozott.

Néhány rajongó videót is készített az eseményekről, melyek az alábbiakban láthatóak:

a videó a hirdetés után indul
a videó a hirdetés után indul

A német egyébként a rajtceremóniakor egy olyan pólót viselt, mellyel éppen a szemetelési problémákra igyekezett felhívni a figyelmet (lásd a nyitóképen). Ne szemetelj, tartsd tisztán – állt a felsőn.

Vettel már nem először bizonyítja be, hogy számára fontos a környezetvédelem: Ausztriában egy méhhotel építésében vett részt pár hete.