Idén harmadjára dől el egy Forma-1-es nagydíj rajtsorrendje a hagyományos időmérő helyett egy 100 kilométeres versenyen, Brazíliában sor kerül a szezon utolsó sprintjére. Normál esetben egy hétvégén három órát is kapnak a csapatok és versenyzőik autójuk finomhangolására, ám a sprinttel színesített forgatókönyv esetén csak egy óra áll erre rendelkezésre.

2022-ben ráadásul már hat alkalommal dől el így a rajtsorrend, de Max Verstappen úgy gondolja, hogy erősen át kellene alakítani az ilyen hétvégéket. “Szerintem a jelenlegi szabály, miszerint az első szabadedzés után egész hétvégén ugyanazzal a beállítással kell autózni, túlságosan is rizikós. Ha az ember nem teljesen elégedett az autójával, változtathasson az autóján” – véli a holland.

Verstappen furcsának találja a büntetések kezelését is a sprintek kapcsán. “Egy új motorral az élről kezdheted a sprintet, szerezhetsz pontokat, és csak ezután sorolnak hátra. Egy új motor mindig nagyobb teljesítményű, így a büntetés sem lenne akkora” – tette hozzá.