Öt, Mercedesnél töltött év után Valtteri Bottas 2022-től már az Alfa Romeo istállóját erősíti. A finn pilóta hamar a második számú versenyzői szerepbe kényszerült, mely 20188-ban, az Orosz Nagydíjon csúcsosodott ki, amikor vezető pozícióból kellett félreállnia, hogy elengedje Lewis Hamiltont.

Az a bizonyos pohár azonban akkor telt be Bottasnál, amikor az esetleges jövő évi mercedeses szerződés szóba került. “Egyszerű kérdés volt: ajánl-e nekem két vagy több évre szóló szerződést?” – célzott csapatfőnökére, Toto Wolffra a finn. “Azt mondta, hogy jelenleg nem. Innentől könnyű volt a döntés” – mesélte a 32 éves pilóta.

Bottas évről évre csak egyéves kontraktusokat írt alá a Mercedesszel, akik közben a Williamsnél várakoztatták George Russellt, a saját nevelésű versenyzőt. “Természetes volt, hogy George száll be az autóba, mert hosszú ideje csapattagnak számít már. Emellett az új generáció tagja, a sport is folyamatosan fejlődik.”

“A Mercedes pilótaprogramjának George már hosszú ideje a tagja. Még mindig fejlődik és egyre tapasztaltabb lesz, nem akarták elszalasztani ezt a lehetőséget” – dicsérte utódját a finn.