A várakozásokkal ellentétben nem a Red Bull, hanem a Mercedes uralta a Forma-1-es Mexikóvárosi Nagydíj időmérőjét Valtteri Bottasszal az élen. Max Verstappen csak a harmadik helyet szerezte meg bajnoki riválisa, Lewis Hamilton mögött.

A holland már az időmérő befejezése után rögtön elmondta, utolsó gyors körén megzavarta őt csapattársa, Sergio Perez és az AlphaTauri japánja, Cunoda Juki. Ekkor mindketten a pálya melletti aszfaltozott bukótérben gurultak, de ez erősen figyelemelterelő hatású volt.

Cunoda, aki motorcsere miatt a mezőny végéről rajtol majd, a Q3-ban elsősorban a csapattárs Pierre Gasly-nak húzott szélárnyékot. Tudva, hogy jön mögötte a két Red Bull, a porba húzódott, ám Perezt éppen a felvert por zavarta meg elmondása szerint, és lecsúszott a pályáról.

Ekkor jött Verstappen is, aki főnöke szerint akár a pole-pozíciót is elcsaklizhatta volna. “Meg lettünk Cunodázva” – szúrt oda az újoncnak Christian Horner. “Max 2,5 tizeddel jobb volt. Nem értem, miért nem csak gurult a pálya szélén. Csalódást keltő ez, mert mindkét versenyzőnket befolyásolta ez és mindketten igencsak dühösek.”

Helyi beszámolók szerint a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko az időmérő után elindult az AlphaTauri csapatához, hogy fejmosást tartson a pilótának és Franz Tost csapatfőnöknek.