A mostanival együtt már csak hat forduló van hátra a Forma-1 2021-es idényéből, és habár korábban a címvédő és bajnokaspiráns Lewis Hamilton autójában már cseréltek motort, Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője nem zárja ki, hogy ismét szükség lesz rá. „Nem tudom, hogy meglépjük-e, de nyilvánvalóan fennáll a kockázat, de nem tudom megmondani, mekkora a százalékos arány” – mondta a RacingNews365.com-nak.

Wolff hozzátette, azt különösen nehéz mérlegelni, hogy egy motorcsere és a vele járó rajtbüntetés, vagy egy esetleges kiesés jelenti-e a nagyobb rizikót. „Ez egy olyan vita csapaton belül, amiben még nem sikerült zöld ágra vergődnünk” – folytatta gondolatait, elismerve, hogy továbbra is megbízhatósági problémákkal küzd a Mercedes.

F1: Komoly rizikó fenyegeti Hamiltont 1

Ezen a hétvégén már a hatodik belső égésű motort szerelték be Valtteri Bottasnak, így a finn a vasárnapi Amerikai Nagydíjnak öthelyes hátrasorolás után vághat neki, tehát a legjobb esetben is a hatodik pozícióból.

„Ezt nem mi döntjük el. Épp ellenkezőleg: megpróbálunk felülkerekedni a problémákon” – szabadkozott Wolff. „Habár egy lépéssel közelebb kerültünk, még mindig nem értettük meg, mivel van gondunk.”

A gyári csapat mellett két partnercsapatnál is Mercedes-motort cserélnek a hétvégén, ennek eredményeként Sebastian Vettel az Aston Martinnal, George Russell pedig a Williamsszel kerül majd az austini rajtrács legvégére.