Korábban már beszámoltunk arról, hogy az Andretti-istálló igencsak élénken érdeklődik a Sauber felvásárlásán. A svájci alakulat futtatja azt a Forma-1-es csapatot, melyet Alfa Romeóként ismerünk jelenleg – az olasz autómárka pénzügyi támogatásáért cserébe ezen a néven futnak az autók. A részletek itt olvashatóak:

Sokan az Amerikai Nagydíjra várták a nagy adásvételi bejelentést, ám a felek kijelentették, hogy semmi sem dőlt még el, és biztosan várnunk kell még – az sem biztos, hogy megtörténik a vásárlás. Ezzel ellentétes véleményen van azonban Ralf Schumacher, aki úgy tudja, a háttérben már mindent lerendeztek.

“Hivatalosan még nem erősítették meg, de a Sauber 80 százalékát már eladták az Andrettinek” – mondta a televíziós szakértőként tevékenykedő hatszoros futamgyőztes. “A Rausing család többé már nem részvényes, noha Finn Rausing megtartott magának 20 százalékot” – ismertette a vélt tulajdonosi viszonyokat a német. A dolog pikantériája, hogy az Auto Motor und Sport úgy tudja, hogy a 350 millió eurós vételár a 250 millió eurós banki garanciavállalással együtt túl nagy kiadás lenne az Andrettinek, így nem biztos, hogy megvalósul az üzlet.

A téma egyébként a csapat jövő évi friss igazolását, Valtteri Bottast is foglalkoztatja. “Természetesen, mint az istálló jövőbeni pilótájának, jó lenne egy kicsit többet tudni a tervekről” – mondta Austinban a finn.