Sokáig úgy tűnt, hogy az Alfa Romeo az év végén kiszáll a Forma-1-ből, és az autóiparban zajló folyamatok miatt úgy tűnt, a versenycsapatot irányító Sauber névadó szponzor nélkül maradhat. Végül azonban júliusban bejelentették, hogy az olasz autógyártó marad, mint partner.

Könnyen lehet azonban, hogy ez a helyzet részben, vagy egészben megváltozik. A RaceFans értesülései szerint a Sauberre nem más, mint az Andretti-istálló vetett szemet. A név nem véletlen ismerős: 1978 Forma-1-es világbajnokának, Mario Andretti fiának, a McLarennel az F1-et szintén megjáró Michael Andretti csapatáról van szó. Tevékenységük szerteágazó: az IndyCarban, a Forma-E-ben és az Extreme E-ben saját csapatuk van, az ausztrál Supercars túraautós szériában pedig résztulajdonosok egy istállóban.

Az amerikaiak ráadásul nemcsak érdeklődnek, hanem már cselekedtek is: 350 millió euróért (126 millió euróért) megkaparinthatják a Sauber-csoport 80 százalékát. Ezzel kapcsolatban megkérdezték az Andretti egyik szóvivőjét, aki azonban nem erősítette meg a híreszteléseket. “Nem titok, hogy a Forma-1 érdekli Michaelt és a csapatot egy ideje. Az évek során számos opciót megvizsgáltunk, ám nem tudunk újdonságot bejelenteni.”

“Szenvedélyünk a versenyzés minden formája. Amennyiben megfelelő lehetőség nyílik arra, hogy az Andretti név visszatérjen az F1-be, azonnal rávetjük magunkat. Jelenleg azonban nincs ilyen lehetőségünk” – közölte az Andretti.

Az Alfa Romeo Forma-1-es csapata nem kommentálta a felvetést.