Utolsó futamaira készülhet a Mercedes kötelékében Valtteri Bottas: a finn 2022-től az Alfa Romeo Forma-1-es csapatát erősíti majd. Mielőtt azonban elfoglalhatná jövő évi helyét a tízszeres futamgyőztes finn, fontos feladat vár rá Svédországban. Részt vesz ugyanis a Race of Champions nevű eseményen, a bajnokok tornáján, ahol az autósport krémje képviselteti magát.

A megmérettetésen Bottas egyéniben is elindul, és hosszú évek után Finnország saját kétfős csapatot is ki tud állítani. A duó második embere nem más, mint Bottas menedzsere, 1998 és 1999 világbajnoka, Mika Häkkinen lesz.

F1: Világbajnok csapattársat kap Bottas 2

Mika Häkkinen

“Jó barátok lettünk Mikával, így nagyon örülök, hogy csapattársamként Finnországot képviselheti a RoC Nemzetek Kupáján” – mondta a Török Nagydíj győztese. “Meg kell próbálnunk legyőzni egymást is egyéniben – szórakoztató lesz a rajongóknak, bárki is nyerjen.”

A finn pároson kívül biztos, hogy a Le Mans-i legenda Tom Kristensen, a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loeb, valamint Johan Kristoffersson ralikrossz-világbajnok, illetve kollégái, Petter és fia, Oliver Solberg is ott lesz. Nemigen lehetett RoC-t szervezni az elmúlt években Sebastian Vettel nélkül sem: a német Michael Schumacher oldalán 2007 és 2012 között zsinórban hatszor nyerte meg a csapatversenyt Németország színeiben, 2015-ben egyéniben nyert, 2017-ben pedig egyedül nyerte meg a csapatversenyt, miután társa, Pascal Wehrlein csúnya balesetet szenvedett – az ütközés miatt még Forma-1-es futamot is ki kellett hagynia.