Noha a Red Bull nem ért el rossz eredményt a múlt vasárnapi Török Nagydíjon, a csapatot meglepte, hogy mennyire versenyképes volt a Mercedes. Helmut Marko sportfőnök és Christian Horner csapatfőnök is biztos abban, hogy a motorral talált valami pluszt a Mercedes, amitől “fenomenálisan gyors” volt az egyenesekben, még DRS nélkül is.

A Red Bull számára aggasztó jel, hogy a címvédő tempója egyértelműen jobb volt Isztambulban, ugyanakkor a Mercedesnél sincs nyugalom. Toto Wolff csapatfőnök szerint szokatlan hangokat adnak ki a motorjaik.

“A hibrid éra 2014-es kezdete óta a mi erőforrásaink bizonyultak a legmegbízhatóbbnak” – mondta Wolff. “Folyamatosan feszegetjük a határokat, most pedig a futásteljesítmény növekedésével szokatlan hangokra lettünk figyelmesek a belső égésű motorjainknál.”

“Ezek okát egyelőre nem teljesen értjük, és korábban okoztak is már problémákat. Vannak motorjaink, amelyek egyszerűen tönkrementek, arra pedig már nincs lehetőségünk, hogy áttervezzünk alkatrészeket.”

“Az elmúlt években a teljesítmény és a megbízhatóság közötti egyensúlyozás döntő tényezőnek bizonyult, és ez így lesz most is, ahogy haladunk előre.”