A Forma-1-es Török Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Azzal, hogy Max Verstappen a második, Lewis Hamilton pedig az ötödik helyen végzett a Török Nagydíjon, ismét a holland vezeti a pontversenyt. A Red Bullnál azonban nem tudnak felhőtlenül örülni ennek, a csapat ugyanis riasztó jeleket lát a Mercedesnél.

A Red Bull mérései szerint a Mercedes nagyot lépett előre az egyenesekben, a török hétvégén 20 km/h volt Hamiltonék előnye. “Miközben ezt korábban kisebb szárnyakkal kompenzálni tudtuk, már nem tudunk a közelükbe kerülni” – jelentette ki Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Horner számára a legaggasztóbb jel az volt, hogy Hamilton Isztambulban a DRS segítsége nélkül is simán támadni tudta Sergio Perezt. “Meglepő, hogy ekkorát tudtak előre lépni. Lewis úgy volt gyorsabb, hogy nagyobb szárnyat használtak.”

Horner nyilatkozatára Hamilton annyival reagált, hogy “semmit sem változtattunk az autón”, a címvédő szerint inkább a pálya karakterisztikája kedvezhetett a Mercedesnek. Helmut Marko, a Red Bull sportfőnöke szerint a hátralévő hat helyszínből kettő (Mexikó és Brazília) kedvezhet a csapatának, a másik négy helyszínen a Mercedes lehet előnyben.