A Forma-1-es Török Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

A Red Bullt alaposan meglepte a Mercedes Török Nagydíjon nyújtott teljesítménye, főleg az, hogy a rivális DRS nélkül is mennyire gyors volt az egyenesekben. Helmut Marko, a Red Bull sportfőnöke szerint a motorjával lépett előre a Mercedes. “Egyszerűen hihetetlen, mennyi tartalékot találtak benne” – fogalmazott Marko.

A Red Bull úgy érzi, hogy a hátralévő hat hétvégéből legfeljebb kettőn lehet előnyben, Lewis Hamilton hátránya pedig mindössze hat pont Max Verstappennel szemben.

A hollandot a verseny utáni sajtótájékoztatón arról kérdezték, őt is aggasztja-e a Mercedes tempója. “Ezen a hétvégén biztosan gyorsabbak voltak” – válaszolt Verstappen.

“Elemeznünk kell, miért nem voltunk elég versenyképesek. A pontelőny ellenére nem lesz könnyű, de ahogy korábban is mondtam, nagyon jó kis évünk volt, ez pedig akkor is így lesz, ha elsők vagy másodikak leszünk.”

“A magam részéről mindig a maximumot fogom adni, meglátjuk, hogyan alakul Austin. Nem adjuk fel, és remélhetőleg ez elég lesz a bajnoki címhez. De ha nem, akkor sem fogok rosszabbul aludni.”