Emlékezetes véget ért a 2019-es Kanadai Nagydíj. A futamot Sebastian Vettel vezette, és nagy csatát vívott Lewis Hamiltonnal a győzelemért. Egy alkalommal azonban lecsúszott a pályáról, átvágott-átcsúszott egy füves sikánon, majd Hamilton elé tért vissza az aszfaltra. A stewardok szabálytalannak ítélték Vettel tettét, mondván, hogy visszatéréskor figyelnie kellett volna a forgalomra, magyarul el kellett volna engednie Hamiltont.

Az akkor még a Ferrarit erősítő német 5 másodperces büntetést kapott, így hiába látta meg elsőként a kockás zászlót, csak második lett. Emlékezetes volt, ahogy kicserélte pozícióját jelző tábláját Hamiltonéval a parc fermében, ahol először nem akart senkivel sem beszélni, sőt, a dobogóra sem akart felállni.

A stewardok között volt aznap az egykori Forma-1-es pilóta Emanuele Pirro is. A “rablóból lett pandúr” nemrég elárulta, rengeteg támadást kapott az ítélet miatt, az pedig csak olaj volt a tűzre, hogy olaszként büntetett egy Ferrari-versenyzőt.

“Nagyon kellemetlen volt. Valamelyest megváltoztatta az életem, manapság a viszonyom a közösségi médiával teljesen más. Sokkal jobban fáj, mikor az embereket panaszkodni látom. Szerintem a közösségi média előhozza belőlünk azt, ami jobban vagy kevésbé jobban bennünk van, mégpedig a panaszkodást és a frusztrációt” – mondta a két pontszerzésig jutó egykori pilóta.

Pirro mindezek ellenére nem bánja döntését, szerinte helyes ítélet született aznap. “Az egész világ azt szerette volna, ha Sebastian Vettel nyer, mert nehéz időszakon ment keresztül. Csodás sztori lett volna. De ha lesről lősz gólt, az les lesz. Valakinek meg kell hoznia ezeket a döntéseket, hogy a sport tisztességes maradjon.”