Kisebb meglepetést jelentett a Ferrari formája a Forma-1-es Török Nagydíj pénteki szabadedzésein. A második gyakorláson a mercedeses Lewis Hamilton mögött Charles Leclerc érte el a legjobb időt, ami alig volt két tizedmásodperccel lassabb a brit pilóta korábbi idejénél.

A monacói versenyző szerint azonban korai lenne előre ünnepelni. “Az érzések jók voltak, de nem szabad, hogy elragadtassuk magunkat, mert úgy érzem, a topcsapatok még többet tudnak mutatni” – mondta Leclerc. “Magas üzemanyagszint mellett jónak tűntünk, egyelőre minden pozitívan alakul. De még csak péntek van, egyelőre leszegett fejjel kell dolgoznunk olyan keményen, amennyire csak tudunk, hogy finomhangoljuk az autót, és tökéletes időmérőnk legyen.

Ugyan pár megcsúszást Leclerc-től is láthatott a közönség Isztambulban, a monacói azt mondja, elégedett az autó viselkedésével. “Jól elvagyok vele. Amikor a hátsó rész megmozdul, könnyen elbírok vele. Szeretek játszani az autó hátuljával, hogy befordítsam vele az autót. Úgy tűnik, hogy eddig jól működik.”

Leclerc csapattársa, Carlos Sainz annyira nem teljesített jól a második szabadedzésen, de ez eltérő programjukkal magyarázható. A spanyol nemigen tett meg időmérős kört, ugyanis motorcseréje miatt csak a mezőny legvégéről rajtolhat.