Habár az időmérő edzés folyamán többször is a kiesés szélén táncolt, végül a pénteki formát átmentve a második sorba kvalifikált a Forma-1-es Török Nagydíjra a ferraris Charles Leclerc, aki Lewis Hamilton büntetése után a harmadik rajtkockába állhat fel, de azt ő maga is elismerte, nem volt fáklyás menet.

„Kisebb szárnyállással mentünk a harmadik szabadedzéshez képest, ez a hasznunkra válhat a holnapi versenyen. Az időmérő edzésen azonban nehéz volt, különösen a Q1-ben és a Q2-ben. Utána viszont össze tudtam rakni egy jó kört a Q3-ban, ami bizonyítja, hogy a jó irányba haladunk” – mondta a monacói a kvalifikáció végeztével.

„De az igazat megvallva, volt, hogy én is aggódtam saját magamért! Végül azokat a beállításokat használtuk, amiket a második edzésen, csakhogy vizesebb volt a pálya, ami megnehezítette a dolgunkat.”

F1: Leclerc nagyot szakítana a Ferrarinak 2

Ami a vasárnapi célkitűzéseket illeti, nem kerget hiú ábrándokat Leclerc. „Reálisan kell gondolkodnunk, nem vagyunk a Mercedes és a Red Bull szintjén, bármennyire is komplikált az idei év. A McLarennel harcolunk, így sokat kell hoznunk rajtuk holnap” – ecsetelte.

Lépéselőnyben van Leclerc és a Ferrari abból a szempontból a McLarennel szemben, hogy Lando Norris a hetedik helyről indulhat, mivel csapattársaik egyaránt a mezőny második feléből rajtolnak:

  • már a Q1-ben búcsúzott, így Daniel Ricciardo neve mellett csak a 16. idő szerepel, 
  • Carlos Sainz esetében pedig már a hétvége előtt tudni lehetett, hogy komplett motorcseréje után a rajtrács végére száműzik.