Fernando Alonso remekelt a Forma-1-es Orosz Nagydíj szombati napján, a kaotikusan záruló időmérőt a hatodik helyen fejezte be a spanyol.

2005 és 2006 legjobbja még nem indult jobb helyről azóta, hogy az Alpine-nal visszatért a Forma-1-be, ennek ellenére nem lelte örömét a kvalifikációban. “Nem volt élvezhető” – jelentette ki. “Nagy volt a nyomás, mert még sosem mentünk a vizes Szocsiban. Nem volt semmilyen bemelegítésünk, a Q1-gyel kezdtük és az első mért körrel.”

“Nincs idő ilyenkor kísérletezni vagy a különböző íveket tesztelni. Padlógázzal megy az ember, bízva abban, hogy a tapadás rendben lesz, ráadásul még a falak is közel vannak itt.”

Összességében azonban jó eredmény született. “Minden rendben ment, versenyképesek voltunk nedves körülmények közt. Egy normális száraz időmérőn sosem lettünk volna hatodikok, úgyhogy örülök ennek” – célzott rajthelyére Alonso.

A spanyol dolga nem lesz egyszerű. Habár előle igen változatos autók indulnak, számos olyannal, mely nem éppen megszokott, Alonso szerint inkább hátrafelé kell majd tekintgetnie. “Max meg fog előzni minket, ahogy Bottas is tette Monzában” – célzott Verstappenre, aki a mezőny végéről rajtol. Hozzátette, hogy fél ettől és hogy nézni fogja majd a tükrét.