Mért idő nélkül zárt a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérő edzésén Max Verstappen, motorcseréje miatti hátrasorolásának tudatában ugyanis sem ő, sem pedig a Red Bull nem látta értelmét a felesleges kockázatvállalásnak. Így a bajnokság éllovasa két tapogatozó kört követően a garázsba gördült.

„Nem volt értelme így vezetni az időmérő edzésen” – nyilatkozta a Ziggo Sportnak. „Jobbnak tűnt inkább a biztonságra törekedni, még ha úgy is láttam, hogy a pálya alapvetően alkalmas volt. Kimentem egy körre, és jónak éreztem.”

F1: Ez lesz Verstappen célja a mezőny végéről 2

A rendkívüli körülmények alaposan megkeverték a kártyapaklit a folytatásban, és amíg arra lehetett számítani, hogy a Mercedes kibérli az első sort, Lewis Hamiltonék végül csak a negyedik és a hetedik helyet csípték el, a bombameglepetést pedig a McLaren-pole szolgáltatta.

„Egyedül kell állnom holnap a sarat” – folytatta Verstappen, talán arra is utalva, hogy a másik Red Bull-lal Sergio Pérez sem alkotott igazán maradandót, csak kilencedik lett. „Meg kell próbálnom előzni, és annyi pontot gyűjteni, amennyit csak lehet. Őszintén szólva emiatt nem aggódom” – részletezte célkitűzését.