A Forma-1-es Olasz Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Valószínűleg évekig emlékezni fogunk még Max Verstappen és Lewis Hamilton balesetére a Forma-1-es Olasz Nagydíjról: a két bajnokaspiráns az első sikánban ütközött egymással, melynek következtében mindkettejüknek fel kellett adni a versenyt.

A baleset közel sem volt veszélytelen: a Mercedesre felszerelt glória megmentette Hamiltont egy súlyos sérüléstől biztosan, de az alábbi képet elnézve azt sem túlzás mondani, hogy az életét köszönheti a keretnek: Verstappen Red Bulljának kereke még így is eltalálta a brit fejét.

“Fáj egy kicsit a nyakam” – mondta az incidens után Hamilton, aki kineziológiai tapaszokat is kapott a fájlalt részre. “Egy kicsit rosszabb lett a helyzet azzal, hogy az adrenalin kiment belőlem. De dolgozom majd Ange-vel [Angela Cullen, Hamilton edzője – a szerk.] azon, hogy helyrehozzuk.”

A brit elmondta, hogy minden nagyon gyorsan történt, és először csak arra gondolt, hogy a lehető legkevesebb veszteséggel vissza akar állni a futamba. Később tudatosult benne, hogy kiesett. “Ott ültem némi fájdalommal, de úgy voltam vele, hogy rajta, gyerünk. De sajnos az autó nem mozdult” – emlékezett vissza.

F1: Verstappen le se tojta Hamiltont 2

Lewis Hamilton

“Láttam Maxet kiszállni és elsétálni” – célzott Verstappenre a Mercedes-pilóta. “Kissé meglepődtem, mert úgy gondolom, ha balesetet szenvedünk, az első dolog az, hogy megbizonyosodok arról, akivel ütköztem, jól van. A lényeg, hogy ki tudtam szállni” – emelte ki Hamilton.