Másodjára rendeztek sprintkvalifikációs versenyt a Forma-1-ben, az Olasz Nagydíjon ennek Lewis Hamilton volt a legnagyobb vesztese. Valtteri Bottas büntetése révén akár az élről is várhatná a monzai futamot a brit, de miután rontott 18 körös miniviadal rajtjánál, csak a negyedik rajtkocka lesz az övé.

„Hát, ez nem sikerült valami nagyszerűen, de ez van” – állapította meg a Mercedes hétszeres és címvédő világbajnoka. „Alábecsültük, milyen jól képes rajtolni a Red Bull. Meg kell próbálnom kitalálni, hogyan jöhetek vissza ebből a helyzetből, minimalizálva a kárt.”

„Láthattuk a Red Bull tempóját, tényleg nagyon gyorsak. Ez sima győzelem lesz Maxnak, nekem pedig át kell lépnem valahogyan a két mclarenes srácon” – utalt arra Hamilton, hogy így nemcsak Max Verstappen, hanem Daniel Ricciardo és Lando Norris is elé került.

„Sokkal gyorsabbak, mint tavaly egész évben” – tért vissza a Red Bullra. „Minden héten hoznak új fejlesztéseket. Azt állítják, hogy eddig csak egy futam volt, aminél nem így tettek, de folyamatosan remekül mennek az autóik, nagyszerű munkát végeznek.”