Az Olasz Nagydíj hétvégéjén másodjára sprintelnek az F1-esek, a szombati 100 km-es megmérettetésen dől el a vasárnapi rajtsorrend. A formátum bevezetésekor számos dolog felmerült, és sokáig tartotta magát az a szóbeszéd, miszerint akár fordított rajtrácsos verseny is lehet az eseményből.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke elárulta, ők aktívan támogatták a fordított rajtsorrendes ötletet. “A miniversenyes formátum megbeszélésének legelején mi, a Ferrari támogattuk ezt, mert extra látványt hoz. Ez fontos a rajongóinknak és fontos szórakoztatási szempontból is, melyet az F1 kínálhat” – mondta.

F1: Fordított rajtrácsot akar a Ferrari 1

Mattia Binotto

Ross Brawn, az F1 sportszakmai főnöke máris változásokat lengetett be a sprinttel kapcsolatban. Binotto szerint azonban nem érdemes olyan forrón enni a kását.

“Azt mondjuk, hogy először össze kellene gyűjteni a tapasztalatokat, mielőtt ítélkezünk. Itt Monzában ez lesz a második próbálkozás és még lesz egy harmadik a szezonban. Általánosságban beszélve, biztos vagyok benne, hogy a részletek meg tudjuk beszélni. Vannak dolgok, melyeken javíthatunk” – tette hozzá.