A Forma-1-es Holland Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Csendes, de annál értékesebb futamon van túl Pierre Gasly: az AlphaTauri francia versenyzője negyedikként végzett a Forma-1-es Holland Nagydíjon, értékes pontokat gyűjtve ezzel magának és csapatának.

“Elképesztő, negyedik hely a két Mercedes és Max mögött” – mondta Gasly a leintés után. “Nem reménykedhettünk ennél jobb eredményben. 12 fontos pont ez nekünk.”

A tavalyi Olasz Nagydíj győztesére egyedül a ferraris Charles Leclerc lehetett volna veszélyes, ám a fenyegetés már korán eltűnt. “Menedzseltem a helyzetet” – utalt a monacóira egy félmondattal. “Nagyon jó verseny volt ez a 72 kör ezen a pályán. Elégedett vagyok, az autó gyors és a csapat egész hétvégén fantasztikus munkát végzett.”

“Végig repültünk, a csapat kérte, hogy lassítsak a gumik miatt!” – árulta el Gasly. “Én viszont csak jobban akartam nyomni. Csodás futam volt!” – foglalta össze.

Eredményének köszönhetően az eddig 66 pontot gyűjtő francia feljött a nyolcadik helyre a pontversenyben, előtte 89,5 ponttal Carlos Sainz áll. Az AlphaTaurit is előrelendítette az eredmény, 84 pontot gyűjtött az istálló. A folytatást a 6. helyről várhatják, 6 pontos hátrányból az Alpine-hoz képest.