A Forma-1-es Holland Nagydíj előtt Kimi Räikkönen bejelentette visszavonulását. A hétvége első része így főként a finnről szólt, akiről gyakorlatilag mindenki megemlékezett. Az Alfa Romeo versenyzője azonban nem indulhat Zandvoortban, mert koronavírusos.

2007 világbajnoka az utóbbi években előbb a Ferrarinál, majd az Alfa Romeónál vezetett, ám Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elárulta, szó volt arról, hogy akár őket is erősítheti a finn. “Beszélgettünk Kimivel annak idején, amikor Mark Webber helyére kerestünk pilótát” – tekintett vissza a 2013-as esztendőre a csapatfőnök.

Ebben az időszakban Räikkönen a Lotusnál ment, két év alatt két futamgyőzelmet szerzett a korszak legerősebb középcsapatának autójával. “A ralis korszakában, valamint a pályafutása elején is kapcsolatban volt a Red Bull-lal. Beszélgettünk erről, de végül nem úgy alakultak a dolgok” – tette hozzá Horner. A Red Bull végül a Toro Rossótól emelte fel Daniel Ricciardót Webber helyére.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is elmondta, hogy annak idején megkörnyékezte Räikkönent. Az osztrák szakember annak idején azonban elsősorban a Williams csapatához kötődött, mint résztulajdonos. “Volt egy rövid interakcióm vele a williamses korszakomban, beszéltünk arról, hogy csatlakozhatna-e a Williamshez. Kedvelem a karakterét, hű marad magához” – mondta.