A Forma-1-es csapatok közül az Alfa Romeo ülései még nem keltek el 2021-re, és a hírek szerint igen nagy lehet az érdeklődés. Eddig Mick Schumachert és Valtteri Bottast hozták hírbe Antonio Giovinazzi és Kimi Räikkönen helyével, de Frederic Vasseur csapatfőnök időről időre bedob egy új nevet.

A francia szakember a Belga Nagydíj hétvégéjén is felhozta az Alfa Romeo védencének nevét: Théo Pourchaire jelenleg a Forma-2-ben versenyez, a szezon második felét pedig a bajnoki hatodik helyről várhatja. Forma-1-be lépése előtt nemigen lenne akadály, szuperlicencpontjai meglennének akkor is, ha csak a 10. helyen zárná a bajnokságot.

F1: Megnevezték Räikkönen lehetséges utódját 2

Théo Pourchaire

“Nem tudom még, mi vár ránk jövőre, de számításba veszem” – ismerte el Vasseur. “Nem tudom, hogy csatlakozik-e a csapathoz jövőre, vagy a későbbiekben, de Théo már a családunk része. Rengeteget fektettünk a fejlődésébe, mert bízunk abban, hogy Théo lehet a jövő egyik legjobb versenyzője.”

“Biztos vagyok benne, hogy egy nap csatlakozik, de nem tudom, hogy 2022-ben, 2023-ban vagy 2024-ben”

– árulta el a csapatfőnök, hozzátéve, hogy azért meghallgatják Räikkönent is. “Beszélnem kell majd Kimivel arról, hogy gondoljuk át a terveinket. De aggódni nem kell, hamarosan mindent megtudnak” – mondta az újságíróknak.