Minden idők legkurtább versenyét hozta a Forma-1-es Belga Nagydíj, mivel csupán két biztonsági autós kör után megszakították a versenyt, így félpontokat osztottak. Miután az egyetlen változást Sergio Pérez visszaesése hozta, még a futam előtt, az első helyet megőrizte a másik Red Bull-lal Max Verstappen, aki idei hatodik győzelmét könyvelheti el így.

„Utólag nézve fontos volt, hogy megszereztük a pole pozíciót, habár kár, hogy nem sikerült rendes köröket futnunk” – nyilatkozta a leintés után a holland. „Gyengék voltak a látási viszonyok. Ha helyi idő szerint délután 3 órakor elrajtolunk, jobb esélyeink lettek volna. Végül is ez is egy győzelem, de nem így akartuk megszerezni.”

„Minden elismerésem a szurkolóké, amiért a hideg és az eső ellenére egész napra itt maradtak. Ők a mai nap igazi győztesei. Mi pedig nyomjuk tovább, hiszen van még hátra néhány verseny, az autónk pedig jó.”

Verstappen: Jobb lett volna időben elrajtolni 2

A rendhagyó körülmények pedig úgy is rendhagyó eredményeket szültek, hogy versenykörülmények között egyetlen métert nem tett meg a mezőny. Szombati parádés teljesítményének köszönhetően George Russell is belépett a dobogósok klubjába, a második lett a Williamsszel. A grove-i gárda legutóbb a 2017-es Azerbajdzsáni Nagydíjon végzett a legjobb három között.

„Általában nem jutalmaznak minket a jó időmérőkért, ma viszont maximálisan megtörtént” – jegyezte meg szellemesen a brit. „A szurkolóktól ugyanakkor szeretnék elnézést kérni. Kár, hogy nem tudtunk versenyezni, viszont nekem és a csapatnak ez óriási eredmény! Több év kemény munkája van benne, és itt vagyunk a dobogón, habár erre nem számítottam idén.”

Eközben a világbajnoki pontversenyben – már csak három ponttal – vezető Lewis Hamilton, aki ezúttal harmadik lett, reméli, a szurkolók visszakapják a pénzüket. „Ma a szurkolókat sajnálom a legjobban, mivel hihetetlenül kitartóak voltak. Az FIA-nál és az F1-nél tudták, hogy nem fog javulni a pálya, de kiküldtek minket két körre, hogy számítson a futam. Remélem, a szurkolók kapnak visszatérítést” – mondta.

„Öt méterig nem lehetett ellátni. Ez különösen az egyenesekben volt nagyon kemény, így nem lehetett kigyorsítani sem. Versenyezni akartam, mert nagyon is jó versenyünk lehetett volna, ha nem esik az eső.”