A Ferrari volt az egyik nagy vesztese annak, hogy esős körülmények között rendezték meg a szombati időmérő edzést, mivel az olaszok egyik autója sem jutott a legjobb tíz közé. Charles Leclerc épphogy lecsúszott a Q3-ról, a monacói is kissé értetlenül áll a helyzet előtt. „Imolában erősebbek voltunk az esőben, itt kevésbé” – állapította meg.

Leclerc elmondta, hogy már a harmadik edzésen is gond volt a Ferrari tempójával, ez pedig a kvalifikációra csak minimálisan változott. „A radaron láttuk, hogy eső várható, de azt nehéz belőni, hogy öt perccel korábban-e, vagy később. Ezúttal később jött, de ilyen az élet, ez is része a versenyzésnek” – világított rá annak okára, miért indulhat csak a 11. helyről a Belga Nagydíjon.

„A versenyből megpróbáljuk kihozni a maximumot. Összességében nem voltunk rosszak az időmérőn, csak túl korán kezdtük meg az utolsó körünket a Q2-ben. Az autóban ülve ez frusztrált, de miután a csapat magyarázatot adott, egyet tudok érteni a választásunkkal. Kemény lesz a holnapi nap, akárcsak az egész hétvége, mivel 15 percenként változik az időjárás.”

F1: Leclerc az időjósokat hibáztatja 2

Amellett, hogy a spái versenyre előretekintve megjegyezte, hogy a kulcs a hibamentes vezetés lesz, Lando Norris nagy vitát generáló balesetéről is beszélt. „A legfontosabb az, hogy láttuk meg Landót sérülés nélkül elsétálni a baleset helyszínéről. Szörnyű volt látni a balesetét, azokra a napokra emlékeztetett, amikor két éve itt veszítettük el egy barátunkat, egy jó versenyzőt” – utalt Anthoine Hubert korábbi, fatális kimenetelű tragédiájára.

A másik Ferrarival a spanyol Carlos Sainz csupán a 13. rajtkockát foglalhatja el vasárnap.