Könnyen lehet, hogy az Alfa Romeo – még ha csak mellékszálon is – szerves része lesz a Forma-1-es átigazolási piacnak a szezon második felében. A csapattal hírbe hozták már a Mercedestől minden bizonnyal búcsúzó Valtteri Bottast, valamint a Haasnál jobb autóra vágyó Mick Schumachert is, jelenlegi pilótáik sorsa pedig több mint kétséges.

Az átigazolási pletykákkal kapcsolatban nem öntött tiszta vizet a pohárba a csapatfőnök, Frederic Vasseur szavaiból azonban következtetni lehet az Alfa Romeo üléseinek sorsára. “Antonio nagyon jó munkát végez idén, míg Kimi talán kicsit jobban szenved” – célzott Giovinazzira és Räikkönenre a francia szakember. “Ám éppen ennek az ellenkezője áll fenn a versenyen. Nagyon gyakran behozza a lemaradását az első körökben Antonio mögött” – mondta a finnről.

Vasseur szerint fontos, hogy őszinték legyenek az esetlegesen érkező új pilótákkal. A csapatfőnök nem fog teljesíthetetlen elvárásokat támasztani senkivel szemben. “Ha egy közös projektben vagytok, akkor világosan kimondod: srácok, nem fogunk nyerni 2022-ben, de még 2023-ban sem, de évente legalább 2-3 helyet szeretnénk javítani.”

Mindezekkel együtt az Alfa Romeo engedélyt adott a csapatfőnök szerint arra, hogy sztárpilótát igazoljanak. “Már csak meg kell győznöm őket” – mondta Vasseur.

Amennyiben Räikkönen valóban visszavonul és George Russell a Mercedeshez kerül, talán nem is kell sokáig győzködnie az ülés nélkül maradó Bottast. Személyes véleményünket a pilótapiaci mozgásokról, valamint a 2021-es Forma-1-es szezon második feléről az alábbi cikkben ismerheted meg: