Kihasználva a Magyar és a Belga Nagydíj között tátongó lyukat, a legtöbb Forma-1-es pilóta éppen családjával vagy barátaival piheni ki valahol a szezon első felének fáradalmait. Valtteri Bottas vakációja azonban némileg eltér a többiekétől: a finn az Egyesült Államokba utazott, ahol részt vett élete első terepbicikli-versenyén.

A finn pilóta a Colorado állambeli versenyen a 64 mérföldes (103 km-es) távot a bő 500 fős mezőnyben ötödikként abszolválta, saját kategóriájában pedig második lett.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Valtteri Bottas (@valtteribottas) által megosztott bejegyzés

Nyilván lehetne viccelődni azzal, hogy megint csak a második helyre ért oda Bottas, de mi nem ezt tesszük, hanem kalapot emelünk teljesítménye előtt. Ezzel is bebizonyította azt, hogy a Forma-1-es pilótákat, és úgy általában az összes profi autóversenyzőt joggal hívhatjuk sportolónak, ugyanis ehhez a szinthez már komoly fizikai felkészülés szükséges – ez a felkészülés pedig más sportágakban is sikereket hozhat nekik, amint a példa bizonyítja.

Bottas jelenlegi kedvese, Tiffany Cromwell profi kerékpárversenyző, aki a nők között a legjobb tízben zárta a megmérettetést. Bottas nem csak a barátnője miatt teker: régóta rendez már finnországi szülővárosában, Nastolában egy duatlonversenyt. A következő éppen ezen a héten lesz, a pilóta pedig természetesen itt is elindul majd.