2021-ben komoly esély mutatkozik arra, hogy megállítsák Lewis Hamilton sikerszériáját. A Forma-1-es világbajnoki tabellát a Magyar Nagydíj előtt Max Verstappen vezeti a hétszeres világbajnok előtt, a csata pedig a szezon végéig kiélezett lehet.

A bajnoki párbajról nemrégiben Sebastian Vettelt is megkérdezték, aki egyértelműen kimondta, melyik pilótának szurkol. “Örülnék, ha Max nyerné a világbajnoki címet idén” – árulta el a négyszeres világbajnok.

Vettel meg is indokolta, miért a Red Bull hollandjának drukkol a Mercedes britjével szemben. Eszerint választásának semmi köze ahhoz, hogy a fiatal versenyző egykori csapatánál versenyez, és az sem számít, hogy egyik pilótát jobban kedvelné, mint a másikat. “Ezzel Michael Schumacher megtartaná hét vb-címes rekordját. Michael a hősöm, ahogy azt mindenki tudja, ezért örülnék, ha Maxnak összejönne a siker.”

F1: Vettel Verstappennek szurkol 1

Jobbra a fiatal Michael Schumacher, balra a még fiatalabb Sebastian Vettel

A négyszeres világbajnok hozzátette, akkor sem lenne szomorú, ha Hamilton megszerezné a nyolcadik bajnoki trófeát. “Egy dolog tiszta számomra: ha Lewisnak összejön a nyolcadik bajnoki cím, teljes tiszteletünket kiérdemli” – emelte ki Vettel, hozzátéve, hogy azt nem merné megtippelni, ki lesz a bajnok. “Amit egyedül tudok, hogy én nem leszek” – felelte erre.