Köztudott, hogy Sebastian Vettel és Michael Schumacher nagyon jó kapcsolatban álltak egymással. A négyszeres világbajnok mentorának tekintette honfitársát, és boldogan segít fiának, a Forma-1-be idén megérkező Mick Schumachernek is.

“Kedvelem őt, jól kijövünk egymással” – mondta az Aston Martin versenyzője a Haas-pilótáról korábban. “Ha bármiben tudok neki segíteni, akkor szívesen segítek. Ezt barátságnak nevezik, felesleges rá más szót keresni.”

Schumacher is hasonlóan vélekedik honfitársáról, és örül, hogy a tapasztaltabb pilóta segít neki. “Sok tanácsot adott nekem” – célzott Vettelre. “Nagyon tisztelem őt és örülök, hogy barátságnak nevezhetjük ezt a kapcsolatot. Nagyon tapasztalt versenyző és sokat tanulhatok tőle.”

“A legjobb tanács, amit kaptam tőle, hogy sose felejtsem el, miért vagyok itt. Imádjuk ezt a sportot, de ha egyszer ez elvész, akkor nem jó helyen vagyunk. Jelenleg azonban élvezem az életet, a világ legjobb munkáját végzem. Örülök, hogy olyasvalaki ad nekem tanácsot, mint ő” – mondta a Forma-2 tavalyi bajnoka.