Négy verseny után kényelmesen veri Mick Schumacher haasos csapattársát, Nyikita Mazepint a Forma-1-ben. Teljesítményét azonban nem ez, hanem inkább a Williams versenyzőivel vívott csaták mutatták meg eddig: ugyan ezek a párbajok csak az utolsó előtti hely elkerüléséről szóltak, a jelenlegi Haasszal már ez is csodaszámba megy.

Schumacher élvezi első Forma-1-es évét, még akkor is, ha a sajtó olykor tapintatlan, és édesapjáról kérdez, akinek síbalesete óta nem beszélnek konkrétan egészségi állapotáról. Mindezek ellenére viszonylag nyugisnak éli meg eddig a Forma-1-et az F2 tavalyi bajnoka, legalábbis ezt mesélte a Sky F1-nek egy interjúban. Eddigi tapasztalatai alapján ez meg is lepte a német versenyzőt. “Lehet, hogy furcsán hangzik, de élvezem. A média nem jelent problémát számomra.”

“Szeretek dolgozni, a mérnökökkel lenni, és az autót, illetve magamat fejleszteni. Élvezem, amit csinálok. Jól mennek a dolgok, boldog vagyok, ahol vagyok. Örülök, hogy a Forma-1-ben lehetek és versenyezhetek. Nagyon jól érzem magam, a paddockban meleg fogadtatásban részesültem. Imádom a munkámat, jelenleg minden jó” – lelkendezett Schumacher.

Elég különös dolgot mondott Schumacher 1

Mick Schumacher és Sebastian Vettel

A német leginkább honfitársával, Sebastian Vettellel van jóban, akire már Red Bull-os kora óta felnéz. “A motorsport egy eléggé magányos sport, de jó, ha van kivel beszélni.”