Két újonccal vágott neki a 2021-es Forma-1-es szezonnak a Haas, akik időnként kicsit átlépik a határokat, és balesetet szenvednek. Legutóbb Mick Schumacher bukott nagyot a Magyar Nagydíj harmadik szabadedzésén. Emiatt a német részt sem tudott venni az időmérőn.

Schumacher korábban Monacóban is hasonlóan járt, egy harmadik szabadedzéses csattanás miatt szintén nem tudott részt venni az időmérőn. Franciaországban pedig az időmérőn törte meg autóját, éppen akkor, amikor a Q2-be is továbbjuthatott volna F1-es pályafutása során először.

Mindezt látva a csapatfőnök Günther Steiner azt mondja, a csapat elért arra a pontra, amikor már minimalizálni kell ezeket az incidenseket azok pénzügyi vonzata miatt. Egy-egy ilyen baleset után az autó újjáépítése nem olcsó, a költségplafon kereteibe pedig nem fér bele túl sok autótörés.

“Micknek volt néhány nagy balesete az utóbbi öt versenyen” – mondta Steiner. “Ha megforog az ember vagy valami hasonló, olyan előfordul. De ezek a balesetek igen nagyok, rengeteg pénzbe kerülnek. Dolgoznunk kell ezen, hogy jobbak legyünk. A büdzsé annyi amennyi, ahhoz kell alkalmazkodnunk.”

A Haas szezonját jelenleg nem fenyegetik az extra kiadások, de a csapatfőnök szerint érezhetőek a hatások. “Hamarosan azonban olyan helyzetben leszünk, ahol új utakat kell keresnünk, hogy megoldjuk ezt a helyzetet, ugyanis túl gyakran, túl nagy balesetek történnek.”