Négy évvel ezelőtt, egy hungaroringi autogramosztásnál találkozott először egymással Koronczi Dániel és Matyó Veronika, és mindketten nemcsak Forma-1-, hanem Sebastian Vettel-rajongók is, ezen a szálon továbbhaladva pedig egy hétköznapinak semmiképpen sem mondható lánykérés kerekedett kapcsolatukból.

A nagy pillanatra a Hungaroring főbejáratánál került sor csütörtök este, mivel a koronavírus-járvány miatt idén sem nyitották meg a bokszutcát a szurkolók előtt, de így is emlékezetes marad számukra az esemény. Dániel ugyanis még a reggeli órákban, a repülőtéren Vettel kezébe csúsztatott egy borítékot, hozzáfűzve, ha lehet, még csütörtökön olvassa el – az rejtette a meghívót.

F1: Lánykérés a Hungaroringen, Vettel volt a tanú 1
F1: Lánykérés a Hungaroringen, Vettel volt a tanú 2

F1: Lánykérés a Hungaroringen, Vettel volt a tanú

F1: Lánykérés a Hungaroringen, Vettel volt a tanú 6
F1: Lánykérés a Hungaroringen, Vettel volt a tanú 7
F1: Lánykérés a Hungaroringen, Vettel volt a tanú 8
Fotó megosztása:

Dániel minél tovább akart várni, mert ugyan nem hitte, hogy Vettel is megjelenik, de meg akarta adni az esélyt. Végül azonban elkapta a hév, letérdelt, és megkérte Veronika kezét, aki igent mondott. Ezután jelent meg a helyszínen elektromos rollerrel egy „zöld maszkos” srác, aki maga Vettel volt.

„Nem arról volt szó, hogy fél nyolc?” – szúrt oda mosolyogva a négyszeres világbajnok, aki egy kézzel írott levélben nyújtotta át jókívánságait az ifjú párnak. A történtekről a Hungaroring is beszámolt, mint írták: nehéz volt eldönteni, hogy a vőlegény vagy a menyasszony a meghatottabb, de azért a közös fotó elkészült. Az élmény pedig életre szóló.

Szintén a csütörtöki nap folyamán versenyzőtársát, a 40. születésnapját ünneplő Fernando Alonsót is szerette volna felköszönteni, ám a konfettiágyúval meggyűlt a baja a sajtótájékoztatón.