40. születésnapját ünnepelte a Forma-1-es Magyar Nagydíj nulladik napján Fernando Alonso. Ennek apropóján köszöntette volna fel az Alpine kétszeres világbajnokát évtizedes ellenfele, Sebastian Vettel, de a németnek láthatóan meggyűlt a baja a konfettiágyúval; a gesztusnak mosolyt arcra csaló vége lett.

„Amikor idén Fernando visszatért, már az első versenyen keményen csatáztunk egymással. Mosolyogtam is a sisakom alatt, több ilyen csatára számítok még az év folyamán” – mondta Alonsóról az Aston Martin négyszeres világbajnok versenyzője.

„Mindig élvezem, ha Fernandóval küzdhetek. 2003-ban, amikor itt nyert először, a tévében néztem őt. Emlékszem rá!” – folytatta Vettel. „Kétségkívül a tehetsége az, ami a sport egyik legnagyobb alakjává tette őt.”

F1: Vettel beégett meglepetésével Alonso előtt 1

„Olyat tett, amiről azt hittem, hogy képtelenség. Legyőzte Michaelt [Schumacher – szerk.], és amikor én felnőttem, ő volt a legjobb és  legyőzhetetlen. Ez a teljesítmény az, aminek köszönheti, hogy ilyen hosszú karriert futott be különböző autókkal versenyezve. Ezért öröm számomra, hogy harcolhatok vele a pályán” – beszélt elismerően a spanyolról.

Alonso és Vettel az előző évtized elején két ízben is megküzdöttek egymással a világbajnoki címért, de 2010-ben és 2012-ben is a német került ki győztesen a párharcból az akkor domináns Red Bull színeiben, miközben a spanyol erőn felül teljesítve próbálta csúcsra juttatni a Ferrarit.

Születésnapja alkalmából a Vezess is felköszöntette Fernando Alonsót, sőt interjút is készített vele a magyarországi futam előtt: