Az idei Forma-1-es szezon előtt sokáig kérdéses volt, hogy pontosan kivel is áll rajthoz a Mercedes, Lewis Hamilton új szerződése nagyon nem akart megszületni. Végül az utolsó előtti pillanatban egyetlen évre szóló szerződést jelentettek be a felek, ami kissé furcsának tűnt, és sok találgatást indított el.

Ahhoz képest, hogy az egyéves szerződésen meddig birkóztak a felek, már az Osztrák Nagydíj helyszínén bejelentették, hogy Hamilton újabb két évig a Mercedesnél vezet majd. A bejelentések időzítése annyira szokatlan, hogy Ralf Schumachernek van is egy elmélete arról, mi történhetett: a Mercedes valójában nem is Hamiltont akarta.

Schumacher szerint a Mercedes Max Verstappennek tehetett ajánlatot,  mivel azonban a holland nemet mondott, be kellett érniük Hamiltonnal.

“Számomra a hosszabbítás azt jelenti, hogy Max visszautasította a Mercedes ajánlatát” – vélekedett az egykori Jordan-, Williams- és Toyota-pilóta. “A Mercedes Verstappennel akarta bebiztosítani a jövőjét, de mivel ez nem jött össze, Lewis maradt az egyetlen alternatíva a csapat számára.”

“Kíváncsi leszek, a Mercedes hogyan jön ki ebből idén, mert valószínűleg a Red Bull sem mutatott még meg mindent. Nagy csata lesz Hamilton és Verstappen között, remélem, senki nem sérül meg.”