Már pénteken magára irányította a figyelmet váratlanul jó szereplésével a Ferrari, de a szombati sprintversenyre is átmentette formáját az olasz gárda – legalábbis Charles Leclerc-rel, miközben Carlos Sainznak egy koccanás miatt kellett nagyot küzdenie. A monacói így megőrizte negyedik helyét a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjra.

„Rövid, de elég jó verseny volt” – kezdte gondolatait a szombati nap végén. „Élveztem, hogy 17 körön át nyomhattam, ami a csövön kifér. Más volt, de élveztem!”

F1: Meglepné a riválisokat Leclerc, bármire képes 2

Az idén már két rajtelsőséget is szerző Leclerc úgy érzi, akár a dobogóra is felállhat a vasárnapi verseny leintése után. „Várom már a holnapot, próbálom majd nyomni, hogy elcsíphessek egy dobogót. Viszont, ha a rajtnál nem csípjük meg a pozíciót, utána nehéz lesz előzni, ezért muszáj a rajtnál előznünk, mert nem vagyunk gyorsabbak a Red Bullnál vagy a Mercedesnél” – mondta.

„Jó volt a tempónk a sprintfutamon, végig Valtteri [Bottas] mögött tudtam maradni többé-kevésbé. Ez pozitív a holnapi napra nézve.”

Amennyiben sikerülne a terve, Leclerc idei első dobogóját szerezne, mert hiába villant meg többször is az időmérőkön a monacói, egyszer sem tudta azt top 3-as eredményre váltani, míg Sainz másodikként végzett Monacóban.