2021-re eltűntek a Racing Point rózsaszín autói a mezőnyből, helyüket az Aston Martin brit versenyzöldje vette át. A fényezés problémája azonban az, hogy bizonyos fényviszonyok között könnyen összetéveszthető a fekete Mercedesekkel. Ez többek között a csapat egyik szponzorának sem tetszik, a pinket a Forma-1-be hozó BWT még mindig nem tett le arról, hogy újra rózsaszínű legyen a silverstone-i központú csapat autója.

Otmar Szafnauer csapatfőnök elismerte, hogy lehetne még javítani jelenlegi kinézetükön. A szakember elárulta, dolgoznak is azon, hogy a tévében jobban kiemelkedjenek színűkkel a jövőben. “Lenyűgöző ez a szín a napfényben és akkor, ha személyesen látja az ember. De úgy gondolom, egy kicsit feltűnőbbé kell tennünk a tévében anélkül, hogy elveszítenénk a zöld színt.”

Szafnauer reagált a BWT-főnök korábbi megszólalására is, akit egyszerűen nem hat meg a zöld szín. “Az Aston Martin tradicionálisan zöld, és a Forma-1-es csapat növekedésével is zöld marad” – mondta. “A Ferrari vörös, az Aston Martin zöld” – szögezte le.

Más versenysorozatokban az Aston Martin egyébként a zöld egy világosabb árnyalatát használja, mely biztosan feltűnő lenne a Forma-1-ben is.

F1: Mégis átfesthetik az Aston Martint 2

Melyik zöld színt látnád szívesebben az Aston Martin Forma-1-es autóin?
A jelenlegit
25% (156)
A világosabb változatot
75% (463)