Szorosabban alakult ugyan a vártnál az időmérő edzés, de Max Verstappen a Forma-1-es Osztrák Nagydíjra is pole-t szerzett a Red Bull hazai pályáján. A holland zsinórban harmadjára, idén negyedjére, pályafutása során pedig hetedjére ünnepelhet rajtelsőséget.

A holland ennek ellenére nem volt elragadtatva, mert lényegében egy hajszálon múlt az első rajtkocka. „Szerintem pocsékul sikerült a Q3” – kezdte nem éppen boldogan a világbajnoki éllovas. „Természetesen örülök az első helynek, annak kevésbé, ahogy megszereztük. A dolgok mélyére kell ásnunk, mindenesetre elég jó, hogy kétszeres a pole-ban zártunk itt.”

„Remélhetőleg a holnapi nap is rendben lesz, viszont a gumik lágyabbak lesznek, mint a múlt héten, szóval nehéz lesz kezelni a gumikat. Próbálunk majd a saját versenyünkre fókuszálni, és igyekszünk mindent megtenni azért, hogy nyerjünk. Ez azonban soha nem ilyen egyszerű” – tette hozzá Verstappen.

Verstappen: Ez pocsék volt! 2

Bravúros teljesítménnyel eddigi legjobb rajtpozícióját érte el Lando Norris, aki mindössze 48 ezredmásodperccel maradt Verstappentől. „Remek érzés” – nyilatkozta széles mosollyal egykori versenyzőtársának, Ferdinand Habsburgnak a McLaren ifjonca. „Az előző verseny után egy lépést akartam megtenni előre, végül kettőt sikerült” – utalt múlt heti negyedik rajthelyére.

„Jó pozícióból várjuk a holnapi versenyt, jó érzés, és különösen kedves számomra, hogy ezt a pillanatot veled oszthatom meg” – szólt oda az osztráknak. „Nagyszerűek itt a rajongók, hiszen mindenki, aki narancssárgában van, nemcsak Maxot, de a McLarent is támogatja” – jegyezte meg a rá jellemző, humoros formában.

„Nem tudom, milyen messze voltam a pole-tól, de egy kicsit csalódott vagyok amiatt, hogy nem jött össze. Kemény lesz a holnapi nap, de ma a lehető legjobb munkát végeztük” – zárta a 21 éves versenyző.

Verstappen: Ez pocsék volt! 3

Sergio Pérez pedig annak ellenére odaért a harmadik helyre, ezzel mindkét mercedesest megelőzve, hogy a hétvégén eddig nem nyújtott kiemelkedő teljesítményt. „Mostanáig nehéz hétvégénk volt” – ismerte el a mexikói. „Folyamatosan kerestük az egyensúlyt, próbáltunk ismerkedni az autóval.”

„Nem volt könnyű, sőt keményebb dolgunk volt, mint azt bárki gondolná” – folytatta a kétszeres nagydíjgyőztes. „Végül sikerült összeraknunk egy jó kört, és jó pozícióban vagyunk. Azt hiszem, a versenyen még jobb is lesz az autónk, mint az időmérő edzésen.”

A Forma-1-es Osztrák Nagydíj vasárnap 15 órakor rajtol, a 71 körös versenyt képes-szöveges formában élőben közvetítjük a Vezessen!