A Forma-1-es Stájer Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Zavartalanul nyerte Max Verstappen a Forma-1-es Stájer Nagydíjat a két Mercedes-pilóta, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas előtt. A Red Bull hollandja pályafutása egyik legkönnyebb győzelmét aratta, lehengerlő teljesítményt nyújtott.

Verstappen mindezt úgy ünnepelte meg, hogy a bokszutca falán csimpaszkodó, éppen őt ünneplő csapattagok előtt lelassított, majd egy kicsit gumit égetett, ott hagyva nyomát a Red Bull Ring aszfaltcsíkján.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés

Ezek a jelenetek azonban nem tetszettek Michael Masi versenyigazgatónak. Szerinte nagyon könnyen balesetveszélyes helyzet alakulhatott volna ki, ha Verstappen kezei közül kicsúszik az irányítás. „Nem volt ideális a szituáció, ezért beszéltem a csapatokkal azonnal és mondtam nekik rögtön, hogy ez olyasvalami, amit nem tolerálunk a jövőben.”

A Forma-1 sportszabályzatának 43.3-as cikkelye meghatározza, hogy hogyan ünnepelhetik a versenyzők sikereiket. A leírtak szerint mindent csak biztonságos körülmények között lehet végezni, nem veszélyeztetve más pilótákat vagy pályabírókat.