Komoly pontszerzési ambíciókkal vágott neki a hatodik helyről a Forma-1-es Stájer Nagydíjnak Pierre Gasly, de lényegében már a második kanyar után véget ért számára a verseny. A hosszú, emelkedő egyenesben ugyanis összeért Charles Leclerc-rel, így nemcsak defektes lett az AlphaTauri bal hátsó kereke, hanem felfüggesztéssel együtt tört ki a helyéről.

„Összeértünk, és teljesen eldurrant a hátsó kerék” – elevenítette fel a történteket Gasly. „Bizonyos pontokon két vagy három keréken mentem ezután, nyilván nem akartuk, hogy így alakuljon a verseny. Nagy kár, mert egészen mostanáig lenyűgöző hétvégénk volt, és nagyon csalódott vagyok, hogy harcolhattam a pontokért.”

F1: „Frusztráló, ez most sokba került” 2

„Azt pedig végképp, hogy nem is szereztem pontot, mert nagyon jó csomaggal érkeztünk meg ide. Frusztráló, mert mindnyájan tudjuk, mennyire fontos minden adandó alkalommal pontot szerezni. Amint egy versenyen kiesel, az máris sokba kerül. Most viszont túl kell lépnünk rajta, és a következő hétvégére koncentrálni.”

„Ettől eltekintve rendkívül jó hétvégénk volt, ezt megpróbáljuk a jövő héten is megismételni” – fogalmazta meg a következő célt.

Kiesésével megszakadt Gasly hat versenyen át íródó pontszerzési sorozata, a bajnokságban ennek ellére őrzi a nyolcadik helyet 37 pontjával. A másik AlphaTaurival Cunoda Juki az utolsó pontot érő 10. helyet csípte el.