Kettős pontszerzéssel zárta a Forma-1-es Francia Nagydíjat az Aston Martin, pedig Sebastian Vettel is a top10-en kívülről indult, míg Lance Stroll abszolút a mezőny végéről várhatta a lámpák kialvását. Végül a 9-10. pozícióban intették le a német és a kanadai pilótát.

„Őszintén szólva nem szeretem ezt a pályát, ehhez képest jól mentünk. Jó versenyünk volt, de egészen mást próbáltunk ki. Összességében rendben volt” – értékelt a leintés után a négyszeres világbajnok, aki a két héttel ezelőtti Azerbajdzsáni Nagydíjon második lett.

„Minél több időt és energiát fordítunk rá, annál jobban állnak össze a dolgok. Boldogok vagyunk. Ez még nem tökéletes, de egyre inkább javulunk” – folytatta Vettel. „A 9-10. hely sok pontot nem hozott ugyan, de a semminél ez is jobb. Jó, hogy újra a potnszerzők között végeztünk.”

Vettel: A semminél ez is jobb 2

„Szoros volt a vége, már gyorsabb voltam az előttem lévőknél, csak elfogytak a körök, de amúgy elég versenyképesek voltunk” – summázta.

„Az elején a kemény gumikon kezdtünk, de nehéz dolgunk volt a trükkös körülmények miatt, de tudjuk, hogy mindenki másnál hasonló volt a helyzet” – következtetett nagyon helyesen, mert a dobogósok mellett a Ferrari párosa is a nagy szélre panaszkodott.

Hét futam után a tizedik az összetettben Sebastian Vettel, az Aston Martin pedig a hatodik helyen áll a csapatok pontversenyében.