A vártnál jobban sikerült időmérő edzés után bizakodóan tekintett előre a Forma-1-es Francia Nagydíj versenynapjára a Ferrari, ám az 53 körös viadal valóban katasztrófába fulladt a maranellóiak számára, nulláztak: Carlos Sainz a 11., Charles Leclerc pedig csak a 16. lett.

Mindkét Ferrari-pilóta azonos álláspontot képvisel a szenvedés okát illetően.

„Ilyen mértékű szemcsésedés mellett nehéz volt bármit is kezdeni a stratégiával” – jelentette ki elkeseredve Sainz. „Általánosságban véve nagyon rossz volt. Látható, hogy egy kiállással egyszerűen képtelenek voltunk felvenni a ritmust.”

„Valami baj van a gumikkal a versenyen, a következő futamokon új dolgokat próbálunk majd ki” – állapította meg.

F1: Ezért tűnt el a süllyesztőben a Ferrari 2

„Nem is tudom, hogy a trükkös-e a megfelelő szó. Inkább azt mondanám, hogy sokkal rosszabb volt” – tette hozzá Leclerc, akinek másodjára is a bokszba kellett hajtania, akárcsak a futamgyőztes Max Verstappennek.

„Meg kell értenünk, miért szenvedtünk mindkét autóval. Brutálisan visszaestünk. Ami engem illet, próbálkoztunk egy második kiállással is, hogy lássuk, jobban működnek-e a közepes gumik.”

Leclerc azonban elismerte, hogy az extra kiállás nem vitte közelebb a csapatot a megoldáshoz, folyamatosan romlott a gumik állapota. Így ráadásul a harmadik helyet is elveszítette a konstruktőri tabellán a Ferrari: kettős pontszerzésének köszönhetően a McLaren tört előre, 16 ponttal előzve az olasz istállót.