Kissé hihetetlennek tűnik, de Lewis Hamilton már a 15. szezonját tapossa a Forma-1-ben, melyből hétszer az abszolút legjobb volt. Egy ilyen hosszú karrierút előbb-utóbb természetesen véget ér, erről beszélt a Mercedes versenyzője is az olasz Corriere della Serának.

“Őszintén remélem, hogy nem fogok versenyezni 40 évesen” – mondta Hamilton, akinek nincs szerződése még 2022-re. “Rengeteg dolgot szeretnék csinálni, de úgy nehéz lenne. De az életben olyan gyorsan változnak a dolgok, hogy az meg is lep. Például nem gondoltam volna, hogy ilyen jól fogok szórakozni ebben a szezonban.”

A britet rendesen megdolgoztatja a pénzéért Max Verstappen a Red Bull-lal, de mint azt elmondta, nem őt tekinti első számú ellenfelének. “Mindig magam ellen versenyzek. Azon gondolkodom, hogyan tudnám megverni magam, nézem, hogy álltam tavaly, és hogyan verjek meg egy hétszeres világbajnokot. Nemigen figyelem a riválisaimat, de az újak nagyszerűek, mindenek felett Lando Norrisszal, George Russell-lel, Charles-lal [Leclerc] és Carlosszal [Sainz – a szerk.]. Ő még csak most érkezett meg a Ferrarihoz, de jól vezet, és Leclerc-rel nagyon erős párost alkotnak. Az F1 jó kezekben van, fényes jövőt jósolok” – tekintett ki a spanyolra Hamilton.

Korábban az egykori csapattárs, Jenson Button beszélt arról, hogy a Mercedes versenyzője még megbánhatja, ha esetleg túl korán akasztja szögre a sisakot.