Mindössze egy évre szóló szerződést kötött a Mercedesszel Lewis Hamilton a Forma-1-es téli szünetben, és a hétszeres világbajnok az utóbbi időben többször is olyan hangnemet ütött meg, melyből úgy tűnt, hamarosan tényleg szögre akaszthatja a sisakot a pilóta.

A korábbi csapattárs Jenson Button szerint azonban hibát követne el honfitársa, ha valóban így döntene. “Nehéz kérdés ez. Néhányunk szereti a csúcson abbahagyni, de neki hiányozni fog a sport” – mondta 2009 legjobbja. “Mindig is erről szólt az élete. Készen kell állnia a távozásra, én már csak tudom” – tette hozzá Button, aki 2016-ban vonult vissza, de 2017-ben egy futam erejéig még visszatért a McLarenhez.

F1: Korai lenne még Hamilton visszavonulása 1

“Néhány évig gondolkoztam az F1-ből való kiszálláson, de végül hagytam. Az volt végül a jó döntés, maradtam még néhány évig. Nem hiszem, hogy el kellene hagynia a Forma-1-et. Szerintem még túl korai lenne neki, még annyi mindent elérhet” – mondta Button.

Ha Hamilton a maradás mellett döntene, minden bizonnyal a Mercedes színeiben folytatná karrierjét. A Sky Sportsnál szakértő világbajnok szerint azonban a környezetváltozás jót tenne a versenyzőnek. “Újra felépíthetne egy csapatot maga körül, és újabb világbajnoki címért harcolhatna” – vélekedett Button.