Habár pole-pozícióból indult, Charles Leclerc hamar mellékszereplője lett a Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjnak. A Ferrari monacóija a kaotikusan záruló versenyen negyedikként látta meg a kockás zászlót.

Az viszonylag hamar eldőlt, hogy Leclerc nem veheti fel a versenyt a két Red Bull-lal és Lewis Hamilton Mercedesével, a valódi ütközeteket Pierre Gasly AlphaTaurijával vívta, de Sebastian Vettel Aston Martinjára is figyelnie kellett.

“Az első rész nem volt nagyszerű. Csalódást keltő volt, de számítottunk rá. Tudtuk, hogy Max, a Red Bull és a Mercedes kicsit gyorsabb a hosszú etapokon. Próbáltam velük keveset harcolni és a saját versenyemre koncentrálni. A verseny nagy meglepetése az Aston Martin volt. Seb és Lance gyorsak voltak. Arra számítottunk, hogy az AlphaTauri-val küzdünk, nem az Aston Martinnal. Tovább kell dolgoznunk” – mondta.

Leclerc az utolsó két körös sprinten néhány másodpercig a harmadik helyet is magáénak tudhatta, de végül Gasly visszabújt a Ferrari szélárnyékába és újbóli lendülettel visszaelőzte őt. “Az utolsó kör volt a kedvencem a futamból. Őrületes volt, rengeteg akcióval! Pierre-rel meleg volt a helyzet. Örülök a dobogójának, és Seb sikerének is, na meg Pereznek!” – nyilatkozta a leintést követően.