Eléggé kikelt magából Lewis Hamilton a Forma-1-es Monacói Nagydíjat követően, ahol csak hetedik lett, miközben legfőbb riválisa, Max Verstappen győzelmével átvette a vezetést a pontversenyben “Három pozíciót veszítettünk a bokszkiállásnál, nem is reagálok rá” – mondta akkor a hétszeres világbajnok, és fogta a Mercedesre a rosszabb eredményt.

Az Azerbajdzsáni Nagydíj helyszínén, Bakuban azonban már másképp vélekedett Hamilton. “A pillanat hevében nem mindig a legjobb dolgokat mondja az ember. Szerintem az építő kritika jó dolog, de jobb lett volna ezt zárt ajtók között elmondani” – ismerte el.

“Senkit sem lehet személy szerint hibáztatni” – tette hozzá. “Én is részese voltam a döntéshozó folyamatnak, és miután visszatértünk megnézni és kielemezni a helyzetet, voltak olyan dolgok, melyek dominóeffektust indíthattak volna el. Tudjuk, hogy jobban is teljesíthettünk volna, nem egy verseny határoz meg bennünket.”

“Ahogy korábban mondtam, együtt nyerünk és együtt veszítünk egy csapatként. Nyomni fogunk továbbra is és bízunk a legjobbakban” – tekintett előre Hamilton.