Daniel Ricciardo teljesen elveszettnek tűnt a hétvégi Forma-1-es Monacói Nagydíj eddig lezajlott szakaszaiban. Furcsa dolog ez, hiszen a McLaren ausztrál versenyzője F1-es pályafutása során ezen a pályán szerezte a legtöbb világbajnoki pontját, kétszer a pole-pozícióból is rajtolhatott, és máig utolsó futamgyőzelmét is itt aratta 2018-ban.

Idén azonban valami nem állt össze neki. Az időmérőn csak a 12. helyen végzett Ricciardo, miközben csapattársa, Lando Norris a másik McLarennel ötödik lett. A kvalifikáció második szakaszában az ausztrál bő fél másodpercet kapott brit kollégájától, de volt másodperc környéki differencia is kettejük között.

“Nyilván frusztrált és zaklatott vagyok, tudjuk, hogy sokat számít itt az időmérő. Sokkal inkább összezavarodott vagyok, mint frusztrált” – fogalmazott Ricciardo. “Már ott tartunk, hogy nem is a pozícióért megyek. Az a helyzet, hogy egész hétvégén egy másodperccel le voltam maradva.”

“Szeretném azt mondani, hogy igen, még ismerkednem kell az autóval. De az nem jelent egy másodpercet, itt nem. Nem akarom elhinni, hogy ennyire lassú vagyok itt. Voltam már itt Max-szal [Verstappen – a szerk.], és biztos vagyok benne, hogy Lando is gyors. De nem hiszem, hogy egy másodperccel gyorsabb mint én” – fakadt ki az ausztrál.

“Ezt nem ellene szánom, nyilván nagyon gyors. Az egész hétvégét tekintve sok kör végén éreztem úgy, hogy jó kört mentem. Volt azonban, hogy 1,2 másodperccel voltam lassabb Landóénál” – mesélte a hétszeres futamgyőztes. “Valami zavar van a garázsunkban. Nincsenek erre válaszaim.”