Kissé elrontotta a Forma-1-es Monacói Nagydíj végjátékát Charles Leclerc azzal, hogy a falba állította Ferrariját. A monacói versenyző ezt leszámítva azonban remekelt a hazai pályán, és végül megszerezte pályafutása 8. pole-pozícióját, mely a maranellóiak első időmérős sikere 2019 óta.

Az időmérőn legnagyobb ellenfele a csapattárs Carlos Sainz, valamint a Red Bull-os Max Verstappen volt: a hármas a kvalifikáció egésze alatt egymást váltotta az aktuális ranglista első helyén. A Q3 első körei után éppen Leclerc állt az élen Verstappen előtt, ám a pilóták nem tudták második körüket befejezni a baleset miatt.

Verstappen ennek különösen nem örült: egyes számítások szerint nagyjából másfél tizedmásodperccel jobb volt Leclerc addigi legjobbjánál. A holland éppen az alagút környékén járt, amikor jelzést kapott arról, hogy lassítani kell a baleset miatt. A reakcióját a rádiózásban is hallani lehetett. A Red Bull versenyzője nem fukarkodott a hangerővel és a káromkodással.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

F1 Memes | 300K (@f1troll_) által megosztott bejegyzés

“B*ssza meg, b*ssza meg, ember!
“Leclerc a falban a 16-os kanyarban.”
“B*ssza meg, ez egy k*rva jó kör lett volna.”
“Másfél tizeddel előrébb voltál a 8-as kanyarban.”

F1: Verstappen dühbe gurult, üvöltve káromkodott 3

Verstappen az autóból kiszállva már higgadtabb volt. “Kényelmesen éreztem magam az autóban, de nyilván nem az első köröket nyomjuk meg a legjobban. Azt terveztük, hogy megyünk két kört, majd egy harmadikat, a piros zászló azonban elvettünk a pole-esélyünket.”